Coda Advocaten: Maarten Russchen

Maarten Russchen heeft veel ervaring in de juridische begeleiding van bedrijven die actief zijn in de creatieve sector, media, communicatie en IT.

Voordat hij begon met zijn rechtenstudie in Utrecht, studeerde Maarten Russchen  jazzgitaar aan het Hilversums Conservatorium . Als advocaat richtte hij zich na zijn stage vooral op de uitgeverij en muziekindustrie, en werkte hij vervolgens twee jaar als hoofd juridische zaken van de muziekdivisie van Wegener Arcade. Naast het werk als advocaat in de creatieve sector, ontwikkelde de praktijk van Maarten Russchen zich de afgelopen 10 jaar steeds meer in de richting van de IT branche. Naast het voeren van procedures bij de rechtbank en arbitragezaken, is Maarten betrokken geweest bij de onderhandeling van diverse complexe IT contracten.

Voor de oprichting van zijn eigen kantoor werkte Maarten Russchen als hoofd van de sectie IE/ICT van Dommerholt Advocaten, een van de grootere full service kantoren in Noord-Oost Nederland. Vrijwel doorlopend heeft hij zaken behandeld over handelsnamen, merken, domeinnamen en de bescherming van producten. Maarten heeft een aantal gastcolleges gegeven aan de Rijksuniversiteit Groningen op het gebied van auteursrecht en internet gerelateerde kwesties, en recent een aantal gastcolleges bij Hogeschool Artez.

Lidmaatschappen

VIEPA – Vereniging voor IE procesadvocaten
VIE – Vereniging voor Intellectueel Eigendom
VvA – Vereniging voor Auteursrecht
NVvIR – Vereniging voor Informatietechnologie en recht

Naast zijn werk als advocaat is Maarten Russchen actief als muzikant. Hij schrijft zijn eigen repertoire en treedt geregeld op in clubs en op festivals.