Coda Advocaten: Raimond Dufour

Mr. Raimond Dufour is advocaat sinds 1998. In zijn praktijk adviseert hij ondernemers over overnames, ontvlechtingen, financiële problemen en het oplossen van handelsgeschillen.

Voor Raimond is het recht niet een doel op zich, maar een kader dat ondernemers richting geeft in tijden van onzekerheid.

Naast zijn advocatuurlijke praktijk heeft Raimond investeringen lopen in verschillende ondernemingen. Ook heeft hij, vanwege zijn interesse in legaltech, verschillende automatiseringsprojecten ontwikkeld: hij houdt al sinds jaren een database bij van alle faillissementen en kijkt daar op een slimme manier naar. Zijn blogs op deze website gaan vaak over deze projecten.

Raimond heeft het rechtsgebied “insolventierecht” bij de orde van advocaten geregistreerd als specialisatie, hetgeen betekent dat hij jaarlijks moet voldoen aan bepaalde minimum opleidingseisen. Hij is daarnaast lid van de volgende beroepsverenigingen:

Naast zijn professionele activiteiten heeft Raimond ook verschillende maatschappelijke functies:

  • Penningmeester van Stichting Bachdag Amersfoort;
  • Secretaris van Landeck Beheer B.V. (renovatie en beheer Huize Landeck, een landgoed met monumentale tuin en woning in Maarn);
  • Lid Wetenschappelijke Adviescommissie van de PVHH: de patiëntenvereniging voor mensen die zijn geraakt door hoofd-halstumoren.