Coda Advocaten: Raimond Dufour

Sinds 1998 zet mr. Raimond Dufour zich in als advocaat met een focus op ondernemingsrecht. Hij biedt deskundig advies aan ondernemers over overnames, ontvlechtingen, financiële uitdagingen en het oplossen van handelsgeschillen. Raimond ziet het recht niet alleen als een doel, maar als een leidraad die richting biedt in onzekere tijden.

Raimond heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Insolventierecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Innovator en Investeerder in de Juridische Technologie

Naast zijn advocatenpraktijk is Raimond actief betrokken bij investeringen in diverse ondernemingen. Zijn passie voor legaltech heeft geleid tot de ontwikkeling van diverse automatiseringsprojecten. Hij beheert een uitgebreide database van faillissementen, waarbij hij data op innovatieve wijzen analyseert. Zijn blogs over deze projecten bieden waardevolle inzichten.

Gespecialiseerd in Insolventierecht

Raimond heeft zijn specialisatie in insolventierecht geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Dit vereist jaarlijkse bijscholing om aan de hoogste standaarden te voldoen. Hij is lid van meerdere gerenommeerde beroepsverenigingen:

Maatschappelijk Betrokken en Cultureel Geëngageerd

Raimond is niet alleen professioneel actief, maar heeft ook diverse maatschappelijke rollen:

  • Penningmeester van Stichting Bachdag Amersfoort
  • Secretaris van Landeck Beheer B.V. – beheerder van het landgoed Huize Landeck
  • Lid van de Wetenschappelijke Adviescommissie van de PVHH, ondersteuning van patiënten met hoofd-halstumoren