De advocaten van Coda Advocaten zijn gevestigd in Amersfoort maar voor een belangrijk deel werkzaam in Leusden. Zij zijn gespecialiseerd op de rechtsgebieden ondernemingsrecht en intellectueel eigendomsrecht. Leusden en Amersfoort liggen tegen elkaar aan: veel bedrijven in Leusden zijn ook zeer actief in Amersfoort.

Investeren en innoveren

Investeren en innoveren

Investeren en innoveren, dat kenmerkt Leusden. De advocaten van Coda weten wat dat is.

Investeren hangt samen met tal van juridische onderwerpen, bijvoorbeeld het lenen van geld, het vestigen van zekerheden (pandrechten, hypotheek), het opstellen van samenwerkingscontracten, het begeleiden van overnames, maar ook, als het niet gaat volgens verwachting, het incasseren van geldvorderingen of het als deskundig adviseur begeleiden van een faillissement. Voor veel zaken is het advies van een advocaat vaak zeer welkom en Coda Advocaten biedt die adviezen zeer regelmatig.

Innoveren betekent het uitvoeren van goede idee├źn. Die uitvoering moet beschermd worden en daarvoor dient het intellectueel eigendomsrecht. Coda Advocaten weet de weg naar het vestigen van een merkenrecht, een handelsnaam, een beeldmerk en allerhande IE-rechten. Daarom werkt Coda Advocaten veel voor de creatieve sector (platenmaatschappijen, muziekproducenten, kunstenaars) en ICT-bedrijven.

Leusden

Leusden

Leusden heeft ongeveer 30.000 inwoners en dat is fors minder dan Amersfoort, maar de oppervlakte van Leusden is bijna net zo groot als de oppervlakte van de gemeente Amersfoort. Er zijn ongeveer 4.000 bedrijven gevestigd in Leusden (bron: CBS). Dat zijn een paar hele grote bedrijven, zoals Volkswagen-importeur Pon en AFAS Software, maar er zijn ook veel mkb-ondernemingen. Leusden telt zeven bedrijfsterreinen, maar ook buiten die bedrijfsconcentraties bestaan er natuurlijk bedrijven.

Al die bedrijven worden met enige regelmaat geconfronteerd met juridische vraagstukken zoals handelsgeschillen, bedrijfsovernames en samenwerkingsvormen. De advocaten van Coda Advocaten worden met regelmaat ingeschakeld om de belangen van ondernemers in Leusden te vertegenwoordigen in onderhandelingstrajecten en gerechtelijke procedures.

Contact

Bel of e-mail voor vragen op het gebied van intellectueel eigendomsrecht met specialist mr. Maarten Russchen:

en neem contact op met expert mr. Raimond Dufour voor advies op het gebied van ondernemingsrecht, financiering, zekerheden en faillissement: